Martin Verweij

Visie oprichter Be The Change

Wie is Martin Verweij?

Martin Verweij is de oprichter van Be the Change, dat zich richt op coaching, talent- en leiderschapsontwikkeling. 

Martin is coach/trainer van executives, senior managers, professionals, ondernemers en teams. Een ervaren consultant met helicopterview en goed thuis in veranderingsprocessen. Met hart voor de mens en met een sterke focus op concreet gedrag en tastbaar resultaat.

Met een studie psychologie als achtergrond beschikt hij over ruim 25 jaar ervaring in met name de zakelijke dienstverlening. In functies als accountmanager, P&O, lijnmanager, projectleider, MD-manager, coach en trainer.

Hij is gecertificeerd RET-practitioner, loopbaan en NOBCO-coach (Nederlandse Organisatie Beroepscoaches) en gecertificeerd executive coach (Vrije Universiteit/Ashridge).

Nederlandse Orde van Beroepscoaches logo (NOBCO)
Martin Verweij coach Be the Change

Martin Verweij over Be The Change

In 2005 heb ik mijn eigen bedrijf ‘Be the Change’ opgericht. ‘Be the Change’ betekent dat je zelf als individu het belangrijkste instrument bent van de verandering die je wilt zien. Zo kun jij je impact op je omgeving vergroten.

Na mijn studie psychologie heb ik jaren in het bedrijfsleven gewerkt voor ik ‘Be the Change’ oprichtte. Als lijnmanager leerde ik de uitdagingen en valkuilen van leidershap kennen. Hierdoor heb ik een goed gevoel voor de complexe zakelijke context waarin professionals en managers opereren.

Als sparring partner ben ik goed thuis in veranderingsprocessen, met name in de persoon. Ik kan je goed helpen bij het integreren van subjectieve gevoelens met feitelijke informatie. Bij het creëren van een nieuwe situatie en toekomst.

Aan het denken zetten, in beweging brengen en stimuleren

In mijn aanpak gaan we altijd uit van je persoonlijke verhaal en werken we oplossingsgericht. Ik sta naast je als een broer. Met groot inlevingsvermogen spiegel ik je onbewuste patronen of je blinde vlek. Altijd met hart voor de mens. Ik stel je krachtige vragen, geef je meer zelfinzicht, help je om je mindset te verbreden, breng je in beweging en stimuleer je tot effectief gedrag.

Zo groei je in je persoonlijk leiderschap. Zo kom je beter uit de verf in sollicitaties. Zo kom je beter door je mid-career fase heen. Zo groei je door tot een all-round people manager met visie op de toekomst. En de onderlinge chemie in je werkrelaties zal positief veranderen.

Motto Martin Verweij

Mijn best practice ervaring met het ontwikkelen van leiderschap luidt kort samengevat:

Persoonlijk leiderschap staat voor leiding geven aan jezelf, het creëren van meer focus en het bereiken van je doelen
Verbindend leiderschap leidt tot betere samenwerking, duurzaam succes en plezier in je werk

Gezamenlijk optrekken in een ontwikkeling is wat mij altijd veel voldoening geeft. Ik ben sterk gericht op het creëren van eigen kansen en mogelijkheden… in plaats van denken in bedreigingen. Het probleem is niet dat we niet weten wat we moeten doen, het probleem is dat we niet doen wat we weten.

Daarom is mijn motto: “Be the Change … you want to see in your work”

Kennismaken met Martin?

Vraag een 30-minuten oriënterend gesprek aan, om nader kennis te maken, over je vraagstuk te sparren en over de mogelijkheden.