Coaching tools

Een overzicht van de coaching tools & tests die wij regelmatig inzetten

Coaching tool: Big Five

De naam van dit persoonlijkheidsmodel slaat op de vijf karaktertrekken die het onderscheidt. De Big Five theorie is onder psychologen algemeen geaccepteerd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort.

We gebruiken de Big Five coaching tool in 1-op-1 loopbaancoaching.

In de Big Five worden individuele verschillen gegroepeerd in vijf onafhankelijke factoren, te weten extraversie, altruïsme (vriendelijkheid), openheid (voor nieuwe dingen), consciëntieusheid (ordelijkheid) en neuroticisme (emotionele instabiliteit). Deze laatste twee eigenschappen worden als meest bepalend gezien voor het functioneren in een werksituatie.

Download een Big-Five proefrapport

Vraag nu deze test aan; u neemt contact met ons op en krijgt dan een inlogcode om deze test te doen. De Big-Five kost 35 euro (excl. coachgesprek).

Personal Values Assessment

Management by Values is een coaching tool voor leiderschaps ontwikkeling en teamcoaching.  We werken hier met het Values Assessment van Barrett.

Teamleden bepalen hun 10-top kernwaarden. In teamverband gaan we op zoek naar de kernwaarden die we als team delen. En die we als team nog missen.

Klik hier om nu een Values Assessment te doen  en we mailen u direct uw persoonlijke rapport.

Vraag een gratis 30-minuten gesprek aan om uw uitslag en coachvraag te bespreken.

Vraag nu deze test aan; u neemt contact met ons op en we denken met u mee over een passende inzet in uw team.

Personal Branding Survey

Een personal branding survey is een analyse van de manier waarop jij door jezelf en door mensen in je omgeving wordt waargenomen. Middels deze coaching tool breng je in kaart aan wat jouw sterke en onderscheidende eigenschappen en vaardigheden zijn. We gebruiken dit regelmatig als onderdeel van loopbaancoaching.

In combinatie met enkele andere waarnemingsvragen ontstaat er een beeld van jezelf. Vervolgens vraag je mensen (max 25) in je omgeving om ook de vragen over jou te beantwoorden. Je vraagt zowel mensen in je privéleven als de mensen waarmee je in je werk te maken hebt .

Download een Proefrapport

Vraag nu deze test aan; u neemt contact met ons op en krijgt vervolgens een inlogcode om deze test te doen.  Deze test kost 45 euro (excl. coachgesprek).

Coaching tool: DISC

De coaching tool DISC laat makkelijk zien welke gedragsstijl je voorkeur heeft op je werk.

Deze 4 stijlen zijn:

  • Dominant (rood)
  • Interactief (geel)
  • Stabiel (groen)
  • Conscientieus (blauw)

We gebruiken de DISC model in de intake bij 1-op-1 coaching op het gebied van persoonlijk en verbindend leiderschap.

De scan geeft inzicht in jezelf en hoe je de onderlinge chemie met een collega kan verbeteren. Download een Disc proefrapport

Vraag nu deze test aan (35 euro);  neem contact met ons op en we denken met je mee over een passende inzet in uw team.  Al onze testen draaien ook in het Engels.

Coaching tool: Talentschouw

Deze coaching tool geeft weer waar je jezelf ziet staan met betrekking tot je professionele ontwikkeling in de huidige functie en het eigen presteren versus het potentieel. We gebruiken dit regelmatig in onze executive coaching.

De PDC – Professional Development Curve – is gebaseerd op de Boston Consultancy Group Matrix. Deze scan wordt vaak ook door de leidinggevende over medewerkers ingevuld.

Download een PDC proefrapport

Vraag nu deze test aan; u neemt contact met ons op en krijgt vervolgens een inlogcode om deze test te doen. Deze test kost 35 euro (excl. coachgesprek).

360 graden feedback

Investeren in coachend leiderschap is investeren in het goede feedback gesprek. De 360 graden methode is een proces van anoniem feedback terugkoppelen aan leidinggevenden, teamleden en/of teams als geheel. Doel is om een intersubjectief beeld te schetsen van iemands huidige gedrag in de werksituatie. We gebruiken dit regelmatig als onderdeel van executive coaching.

Download een 360-proefrapport

Vraag nu een 360-feedback aan; u neemt contact met ons op en wij adviseren u over een passend inzet in uw werkomgeving of team.

 

Team Scan (Lencioni)

We gebruiken deze coaching tool bij teamcoaching, met name in de context van duurzame organisatie- ontwikkeling. De kwaliteit van de teamsamenwerking is van directe invloed op de prestaties van uw team & uw concurrerend vermogen.   Goed teamwerk is gebaseerd op 5 gestapelde bouwstenen.

Deze 5 bouwstenen zijn achtereenvolgens:

  • Vertrouwen
  • Openheid
  • Betrokkenheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Resultaatgerichtheid

De scan laat u precies zien welke bouwstenen extra aandacht verdienen. Download een Team Scan proefrapport

Vraag nu deze test aan; u neemt contact met ons op en we denken met u mee over een passende inzet in uw team.