Executive coaching

Be the Change you want to see in your leadership

Waarom executive coaching?

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het succes van je management team. Je hebt een palet aan leiderschapsvaardigheden nodig om dit te realiseren. Wat kenmerkt executive coaching (ook wel management coaching) nu eigenlijk?

Om vandaag de dag een succesvol leider te zijn, moet je je snel aanpassen. Want de wereld verandert continu. Je moet wendbaar zijn en op je intuïtie koersen. Tegelijkertijd moet je het inlevingsvermogen tonen, dat nodig is om op een menselijk niveau met je teamleden om te gaan. Het voldoen aan al deze verwachtingen, maakt de overgang van lijnmanager naar executive manager geen gemakkelijke opgave.

 

Vrijblijvend kennismaken?

Vraag een 30-minuten oriënterend gesprek aan.

Haal het maximale uit jouw leiderschap met een executive coach

De lat ligt hoog. De organisatie vraagt om je visie en om jouw executiekracht – terwijl je een open feedbackcultuur creëert en een inclusieve werkgemeenschap.

Executive coaching is een van de meest effectieve manieren om je te helpen dit alles te verweven in jouw repertoire. Bij iedere leidinggevende spelen er aspecten, die om extra aandacht, diepgang en ontwikkeling vragen. Welk issue speelt er bij jou?  Top management coaching is altijd maatwerk. Samen met je coach ontwikkel jij specifiek gewenste leiderschapskwaliteiten, zodat je die optimaal kan inzetten in je rol.

 

Voor wie is een executive coach of leiderschapscoach?

Executive coaching is voor (senior) managers, directie en executives, die een volgende stap willen zetten in hun leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Dit kan zijn naar aanleiding van een nieuw werkgebied, een lastige business situatie of vanwege bepaalde feedback vanuit je omgeving.  Of omdat je in de mid-career fase zit en je carrière wilt uitbouwen. Uiteraard kunnen young executives ook hun profijt doen met executive coaching.

 

Be the Change you want to see in your leadership

Be the Change betekent dat jij als leider het belangrijkste instrument bent van de verandering die je wilt bewerkstelligen. Be the Change executive coaching helpt je helder krijgen wat je op termijn wilt bereiken. Hoe je daar draagvlak voor creëert en dat doelgericht aanpakt. Zo kun je je impact op je omgeving vergroten.

Sinds 2004 begeleiden we managers en executives om zelfsturing, balans, succes en geluk te herwinnen – in zowel carrière als persoonlijk leven. Dit succes en geluk heeft niet alleen een positief effect op je loopbaan en je gezondheid. Het verbetert ook het welzijn van de mensen om je heen.

Je gaat aan de slag op thema’s als

 • Strategie
 • Beslissen in onzekerheid
 • Intuïtie
 • Verbindend vermogen
 • Inclusie (sociale veiligheid bevorderen)
 • Communiceren van je persoonlijk narratief
 • Omgaan met weerstand en conflicthantering

Hoe ziet een traject voor executive coaching eruit?

Specifieke thema’s kunnen zijn:

 • Ik krijg soms te horen dat ik té dominant ben
 • Soms krijg ik te horen dat ik onvoldoende besluitvaardig ben
 • Ik vind het lastig om visie en strategie uit te stippelen
 • Er wordt van mij bepaald gedrag gevraagd, dat niet bij me past
 • Ik zou graag een rolmodel willen zijn, maar dat vind ik lastig
 • Als ik me niet aanpas aan de huidige cultuur, leidt dat tot frictie met mijn stakeholders
 • Ik vind het spannend om teamsessies te leiden
 • Ik vind het moeilijk om een minderheidsstandpunt in te nemen in het MT

Een belangrijke succesfactor is je werkrelatie met je coach. Er moet een zekere klik zijn en wederzijds vertrouwen. Executive coaching is een creatief proces dat gestoeld is op co-creatie. Samen bepalen we de bouwstenen van het traject. De executive coach van Be the Change is Martin Verweij.

Martin aan het woord: “Als gecertifieerd executive coach voor management en directie ben ik een stevige sparringpartner. Ik ben goed thuis in veranderingsprocessen, met name de persoonlijke dynamiek. In mijn aanpak gaan we altijd uit van je persoonlijke verhaal en werken we oplossingsgericht. Daarbij sta ik naast je als een broer. Met groot inlevingsvermogen spiegel ik je onbewuste patronen of blinde vlek. Ik stel krachtige vragen, geef je meer zelfinzicht, breng je in beweging en stimuleer je tot effectief gedrag.”

Het doel is het tijdig verbreden van je mindset op de momenten die er toe doen. Zo zal in je werkrelaties de onderlinge chemie positief veranderen.  Doorgaans zijn 8 à 10 sessies voldoende. Vaak wordt een assessment en een 360-graden feedback ingezet.

Wat levert executive coaching op?

Als stevig en verbindend leider – met een open mindset – stel jij je teams in staat naar een hoger niveau van betrokkenheid te gaan. Hierdoor nemen individueel, team en organisatieresultaat toe.

Meer weten over ons aanbod en mogelijkheden?

Vraag een 30-minuten oriënterend gesprek aan, om nader kennis te maken, over je vraagstuk te sparren en over de mogelijkheden.

Executive coaching in Amsterdam en het Gooi

Voor executive coaching kun je terecht bij onze vestigingen in Amsterdam en het Gooi. Jij kiest. Een prettige locatie nabij de ring van Amsterdam. Of onze locatie midden in het Goois Natuurreservaat.

Vanuit deze vestigingen zijn we actief in de regio Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Zeist.

 

Simon Theeuwes, Senior Manager Corporate Treasury, Schiphol Group

‘Martin is een uitstekende executive coach. Hij stimuleert je om nieuw verworven inzicht om te zetten in effectiever gedrag en persoonlijk leiderschap. Hij helpt je om zelf betere keuzes te maken en om met een scherpe blik vooruit te kijken. Martin is niet alleen prettig in de omgang maar forceert ook waar nodig om tot iets nieuws en beters te komen’

Elza Kuipers,  Manager Communicatie a.i. Sessies met Martin zijn telkens waardevol en inspirerend. Niet altijd gemakkelijk, want hij haalt je onherroepelijk uit je comfortzone. Hij luistert heel goed, helpt je bij het structureren van je gedachten en geeft kritische, confronterende en/of opbeurende feedback waar dat nodig is. Als geen ander verbindt hij abstracte uitdagingen aan concrete, praktische oplossingen waardoor je resultaten kunt boeken die blijvend zijn. En dat allemaal op een bijzonder betrokken, eerlijke, open en humorvolle manier. Wat ik misschien wel het meest prettig vind aan Martin, is dat hij een wandelende ‘kansenautomaat’ is. Sta je even te treuzelen bij het kruispunt omdat je eigenlijk niet over durft te steken? Met een vriendelijke, maar vastberaden hand zet hij je in beweging; op weg naar het verzilveren van al die kansen.

Ik ben blij en dankbaar dat Martin mijn coach was. Dankzij hem ben ik als mens, manager én ondernemer empathischer, effectiever en energieker. Ik beveel Martin van harte aan’

 

Helen Meijer,  Greenhouse Innovation Leader, Deloitte

‘Martin heeft bij Euroforum meerdere succesvolle leiderschapstrajecten opgezet. De managers zijn getraind in feedback geven en coaching. Dit instrument hielp om de competenties van jonge HBO-ers beter te ontwikkelen. Een uitstekende manier om jonge mensen aan ons te binden & boeien. Het verloop liep significant terug. De teamcoaching van de directie leidde tot betere lange termijn visie en een hechtere MT-samenwerking’