download-loopbaan-apk

Spannend, je jaargesprek met je manager: terugblikken op hoe het je verging en te horen krijgen hoe je ervoor staat.  Je kan onverwacht een magere beoordeling krijgen, waardoor je toekomstkansen daar afnemen. Maar wees ook alert, als je telkens dezelfde beoordeling krijgt. Dit is hét moment om kritisch een aantal toekomstgerichte vragen voor jezelf te beantwoorden en naar je leercurve te kijken:

 • Passen mijn huidige werkzaamheden nog wel bij me?
 • Wordt het tijd voor andere taken (jobcrafting)?
 • Wat zijn passende opleidingsmogelijkheden?
 • Hoe kan ik de afstemming met mijn manager verbeteren?
 • Welke volgende loopbaanstap zie ik ?
Dit zijn best lastige vragen; de antwoorden schudt je zo 1-2-3 niet uit je mouw. Voor elke volgende stap is het verstandig eerst een helder beeld te hebben van je competenties, je valkuilen en je ontwikkelpunten. Voorbereiding is het halve werk. Begin hier nu mee, want je volgende voortgangsgesprek met je leidinggevende zit er alweer aan te komen. Afhankelijk van je persoonlijke persoonlijke situatie kun je dit alsvolgt aanpakken:
 1.  zelfonderzoek: middels het gericht inzetten van tests als BIG-5, Loopbaan APK of DISC. Je verkrijgt zo je een helder inzicht in wie je bent, welke talenten je bezit, in welke mate deze ontwikkelbaar zijn, in welke werkomgeving je het beste gedijt en wat je ontwikkelrichting is.
 2. 360-graden feedback: met focus op voor jou relevante competenties
 3. verdiepingsslag: vraag een consult aan met een loopbaancoach, om te bepalen waar precies de schoen wringt
 4. loopbaan Challenge: een 10 stappen Challenge (10 video’s) die je uitdagen om kleur te bekennen en stappen te zetten
 5. coaching: je gaat samen met je coach aan de slag om jouw antwoord te formuleren op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik?  Wat is voor mij een vitaliserend loopbaanperspecief?  En hoe bereik ik dat?
 6. zoekprofiel: een helder, realistisch beeld van passende beroepen en arbeidsmarktkansen. Dit zoekprofiel is een uitstekende basis voor je (toekomstige) netwerk activiteiten.
Neem bijvoorbeeld de Loopbaan APK. Deze test verschaft je inzicht in hoe jij ervoor staat. Het is een goed middel om te bepalen of je op het goede spoor zit. De Loopbaan APK onderscheidt vijf deelterreinen: werkplezier, zelfbeeld, interesse, gezondheid en toekomst. Er zijn grofweg drie uitkomsten mogelijk:
 • Je komt goed uit deze APK-test en het gaat dus goed op je werk, je relatie met je manager is goed en je investeert in je loopbaan.
 • Je werkplezier neemt af en je vraagt je af of je nog wel op de juiste plek zit
 • Je hebt onmiskenbaar issues met betrekking tot je werk, een signaal dat reparatiewerk nodig is: waar wringt de schoen?
Meer weten over de Loopbaan APK?  Geïnteresseerd in een verdiepingsslag? Neem contact met ons op voor meer info of voor een afspraak voor vrijblijvende intake. SaveSave SaveSave SaveSave